اولین پردازنده سرور RISC-V چین از راه رسید؛ گام مهم به‌سوی استقلال در صنعت تراشه

اولین پردازنده سرور RISC-V چین از راه رسید؛ گام مهم به‌سوی استقلال در صنعت تراشه

اولین پردازنده سرور RISC-V چین از راه رسید؛ گام مهم به‌سوی استقلال در صنعت تراشه

مطالب پردازندهسخت افزارفناوری

پنج‌شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ – ۲۲:۰۰مطالعه 2 دقیقه

رضا رضائی

پردازنده چینی
به‌احتمال زیاد اولین پردازنده‌ی سرور RISC-V چین می‌تواند نقش بسیار مهمی در آینده‌ی صنعت تراشه‌ی این کشور ایفا کند.
تبلیغات

شرکت RiVAI Technologies به‌منظور استقلال و خودکفایی صنعت تراشه‌ی چین، اولین پردازنده‌ی سرور RISC-V این کشور را با نام Lingyu معرفی کرد.

به‌گزارش Toms Hardware، پردازنده‌ی Lingyu از ۳۲ هسته‌ی محاسباتی عمومی (CPU) و هشت هسته‌ی محاسباتی هوشمند تخصصی (LPU) برخوردار است. این پردازنده وظایفی مانند استنتاج مدل‌های زبانی بزرگ منبع‌باز را به‌طور کارآمد مدیریت می‌کند و با برقراری توازن میان توان پردازشی و بهره‌وری انرژی، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

شرکت RiVAI Technologies را ژانگشی تان تأسیس کرده است. این شرکت با بیش از ۵۰ شرکت مانند لنوو و SenseTime برای ترویج پردازنده‌های RISC-V همکاری می‌کند. به‌احتمال زیاد این شرکت‌ها به‌زودی پردازنده‌ی Lingyu را به کار خواهند گرفت. دولت چین برای کاهش وابستگی به معماری‌های x86 و Arm، سازندگان پردازنده را به سرمایه‌گذاری روی پردازنده یادشده تشویق می‌کند.

برخلاف معماری‌های اختصاصی x86 و Arm که در اختیار شرکت‌های غربی هستند، RISC-V مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های منبع‌باز به شمار می‌رود که به شرکت‌های چینی اجازه می‌دهد تا بدون محدودیت‌های خراجی، در داخل کشور پردازنده طراحی کنند. تلاش برای ترویج RISC-V در پاسخ به تنش‌های تجاری و تحریم‌هایی به کار برده می‌شود که دسترسی چین به تراشه‌های پیشرفته‌ی تولیدشده‌ی خارجی را محدود کرده‌اند.

مقاله‌های مرتبط
  • متا اولین تراشه RISC-V خود را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی‌اش آزمایش می‌کند
  • چین با به‌کارگیری معماری RISC-V، به نبرد با تراشه‌سازان غربی می‌رود

به‌منظور تسریع گسترش معماری RISC-V، دولت چین حمایت‌های سیاسی و مالی و مشوق‌هایی برای شرکت‌های فعال در فناوری RISC-V ارائه می‌دهد. شرکت‌های بزرگی مانند علی‌بابا و تنسنت درحال‌حاضر توسعه‌ی راه‌حل‌های مبتنی‌بر RISC-V را آغاز کرده‌اند. مؤسسه‌هاب تحقیقاتی تحت حمایت دولت بر بهینه‌سازی نرم‌افزار برای این معماری کار می‌کنند.

مهاجرت به RISC-V می‌تواند به چین کمک کند تا وابستگی به فناوری‌های غربی را کاهش دهد. بااین‌حال، مشکلاتی مانند سازگاری نرم‌افزاری و توسعه‌ی اکوسیستم وجود دارند که می‌توانند نتیجه نهایی رقابت با معماری‌های x86 و Arm را مشخص کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
  • رضا رضائی

داغ‌ترین مطالب روز

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید