شیائومی رؤیاهای بزرگی برای تولید تراشه اختصاصی دارد
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۸:۵۰مطالعه 2 دقیقه
مجتبی بوالحسنی
شیائومی بار دیگر گام مهمی در راستای کنترل بیشتر بر اجزای سیلیکونی داخل گوشیهای هوشمند خود برداشت. طبق گزارش ITHome، شرکت چینی دپارتمان اختصاصی جدیدی برای توسعهی پلتفرم تراشه راهاندازی کرده است که زیرمجموعهی بخش محصولات موبایل آن خواهد بود. رهبری تیم پلتفرم تراشهی شیائومی را کین مویون، مدیر ارشد پیشین کوالکام، برعهده دارد و بهصورت مستقیم به لی جون، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت، گزارش میدهد.
شیائومی اولین بار در سال ۲۰۱۷ با معرفی Pengpai S1 وارد حوزهی طراحی تراشه شد. این سیستم-روی-چیپ ۸ هستهای و ۶۴ بیتی با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری ساخته شده بود. تراشه مذکور در گوشی شیائومی 5C به کار رفت؛ اما بهدلیل استقبال ضعیف از دستگاه یادشده، پروژهی S1 نیز بهتدریج به حاشیه رفت.
با وجود شکست اولیهی S1، شیائومی توسعهی تراشههای اختصاصی را متوقف نکرد. در سالهای اخیر، این شرکت تراشههای مختلفی را برای بخشهای مختلف گوشی توسعه داده است که ازجمله میتوان به سری Pengpai C برای پردازش تصویر، سری P برای شارژ سریع، سری G برای مدیریت انرژی، سری T برای تقویت سیگنال و سری D برای کنترل نمایشگر اشاره کرد.
اگرچه تراشههای شیائومی هنوز جایگزین پردازندهی اصلی نشدهاند، باعث شدهاند تا این شرکت دانش فنی خود در لایههای مختلف سختافزار را بهتدریج گسترش دهد. اکنون به نظر میرسد غول فناوری چینی برای ساخت سیستم-روی-چیپ (SoC) کامل مخصوص گوشی هوشمند آماده شده است.
براساس گزارشی که اوایل ماه منتشر شد، اولین پردازندهی اختصاصی شیائومی احتمالاً از پیکربندی ۸ هستهای با استفاده از هستههای ARM بهره خواهد برد. این تراشه شامل یک هستهی Cortex X925 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز و سه هستهی Cortex A725 با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و چهار هستهی Cortex A520 با فرکانس ۲ گیگاهرتز خواهد بود.
- تراشه اختصاصی شیائومی برای گوشیهای هوشمند، ظاهراً عملکردی همسطح پرچمداران ۲۰۲۲ دارد
- در آینده شاید بتوان تراشه گوشیهای شیائومی را اورکلاک کرد
هستهی اصلی تراشهی بعدی شیائومی همان مدلی است که مدیاتک در پردازندهی پرچمدار دیمنسیتی ۹۴۰۰ استفاده میکند؛ اما سایر هستهها از معماری قدیمیتر بهره میبرند. بدینترتیب احتمالاً تراشهی شیائومی در ردهی گوشیهای پرچمدار رقابت مستقیمی نخواهد داشت؛ ولی میتواند عملکرد رضایتبخشی در گوشیهای شبهپرچمدار ارائه دهد.
اوضاع برای تراشهی شیائومی در بخش پردازش گرافیکی امیدوارکنندهتر به نظر میرسد. طبق اطلاعات فاششده، این سیستم-روی-چیپ از پردازندهی گرافیکی IMG DXT72 ساخت شرکت Imagination Technologies با فرکانس ۱٫۳ گیگاهرتز بهره میبرد؛ گرافیکی که گفته میشود حتی از Adreno 740 در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام عملکرد بهتری خواهد داشت.
-
مجتبی بوالحسنی