طراحی شبکه

طراحی شبکه، مهندسی و اجرای آن امروزه امری بسیار مهم است، چرا که بسیاری از ادارات و شرکت ها در جهت  پیشبرد اهداف خود، نیازمند مدیریت و سازمان دهی صحیح ارتباطات و پایگاه داده ها می باشند. پیشرفت IT، سبب افزایش وسعت و پیچیدگی شبکه های کامپیوتری شده، لذا اعمال سیاست های لازمه و پیاده سازی شبکه ای مطابق با خواسته ی سازمان ها، ارائه سرویس ها و خدمات اطلاعاتی با کیفیت مطلوب با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه طراحان شبکه صورت می گیرد.

کامپیوترها و شبکه های کامپیوتری در موفقیت کسب و کارهای کوچک و بزرگ، ارتباط افراد با یکدیگر و پشتیبانی از برنامه های کاربردی و سرویس ها، امکان دسترسی به منابع موجود در سازمان ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. یک طراحی خوب، نتیجه ی تلاش طراحان شبکه و استفاده از روش ها و تکنیک در طراحی شبکه می باشد. تشخیص نیازمندی های شبکه و انتخاب بهترین راهکارها از مسائلی است که باید با دانش و مهارت کافی صورت پذیرد. از نشانه های اصلی یک طراحی شبکه خوب:

-عدم درگیری کاربران شبکه با پیچیدگی های موجود در بستر ارتباطی شبکه
-نحوه ی دسترسی آسان به منابع و برنامه کاربردی موجود در شبکه
-امکان دسترسی به شبکه در صورت خرابی و از کار افتادن لینک های شبکه
-کاهش مدت زمان پاسخگویی به درخواست های کاربران
-امکان نظارت و مدیریت شبکه
-امنیت شبکه

امنیت شبکه:

خدمات فناوری اول اماده ارائه راهکار های امنیتی شبکه به شما عزیزان میباشد تیم ما توانایی رفع ایرادات امنیتی از شبکه شما میباشد همچنین جهت پیشگیری و گارانتی اطلاعات شما تیم ما به شما کمک میکند تا از اطلاعات خود در برابر تهدیدات موجود در فضای مجازی در امان باشید.

 

 

 

خدمات شرکت فناوری اول در حوزه شبکه:
-طراحی نصب و مشاوره ایجاد شبکه

-طراحی نصب و مشاوره voip

-طراحی نصب و اجرا سیستم نظارت تصویر بر بستر شبکه

-طراحی نصب و اجرا سیستم صوت حرفه ای و پیجینگ بر روی بستر شبکه

-مشاوره و اجرا سیستم های اداری و مالی

-طراحی سیستم سانترال و تبدیل ان به voip

طراحی نصب و راه اندازی ویپ(تلفن تحت شبکه)

ویپ، Voip که مخخف واژه ی Voice Over IP می باشد یعنی انتقال صوت بر روی بستر شبکه. از طریق این تکنولوژی، قادر خواهید بود تا تماس های تلفنی خود را بر روی بستر شبکه IP ایجاد کنید. در زمان های گذشته، ارتباطات تلفنی تنها از طریق شبکه های عمومی تلفنی (PSTN) صورت می گرفت، اما با گذشت زمان و گسترش تکنولوژی و استفاده گسترده از اینترنت، نحوه ی برقراری ارتباطات محاوره ای نیز تغییر یافت و تبادل اطلاعات ( صوت، تصویر و داده ها) از طریق اینترنت فراهم شد. نحوه ی عملکرد این تکنولوژی بدین صورت است که در سمت فرستنده صدای انسان که از نوع سیگنال آنالوگ می باشد به سیگنال دیجیتال تبدیل می شود تا بسته ها به دیتا تبدیل شوند و بر روی بستر شبکه قرار گیرند. در سمت گیرنده نیز عکس این عمل صورت می گیرد یعنی تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال آنالوگ. این تکنولوژی مزایای بی شماری دارد که در ادامه آن را شرح داده ایم.

اصول طراحی شبکه

تنها با رعایت اصول طراحی شبکه است که استفاده از شبکه می تواند برای یک مجموعه مفید واقع شود. شبکه و راه اندازی و طراحی آن پیچ و خم ها و حساسیت های بسیاری دارد که باید مورد توجه قرار بگیرید. استفاده از شبکه های کامپيوتری در چندين سال اخير رشد زیادی داشته است. هر شبکه کامپيوتری باید با توجه به شرايط و سياست های هر سازمان، طراحی و پياده سازی شود. با رعایت اصول طراحی شبکه است که شبکه های کامپيوتری زيرساخت لازم برای استفاده از منابع فيزيکی و منطقی را در يک سازمان فراهم می کنند؛ در غیر این صورت، در زمان استفاده از شبکه مشکلات فراوانی ظهور خواهند کرد که باید هزینه های اضافی و البته زیادی برای اصلاح شبکه و تطبیق آن با خواسته مورد نظر صرف کرد. یکی از مهمترین اصول طراحی شبکه، طراحی پیش از پیاده سازی است.

برپاسازی هر شبکه کامپيوتری تابع مجموعه از سياست ها است که با استناد به آنها در ابتدا طراحی منطقی شبکه و در ادامه طراحی فيزيکی انجام خواهد شد. پس از اتمام مراحل طراحی، امکان پياده سازی شبکه با توجه به استراتژی تدوين شده، فراهم می شود. از دیگر اصول طراحی شبکه باید به درک عمیق از محیط و تبیین اهداف طرح، مشخص کردن نیاز ها و کاربرد ها، آزمایش کردن طرح پیشنهادی، سبُک و سنگین کردن پارامترهای متعدد و کنار آمدن با محدودیت ها، برآورد هزینه ها، انعکاس ساختار سازمانی در ساختار فیزیکی شبکه، دوری از پیچیدگی، توجه دقیق به واقعیات و مطالبات هر محیط، هدایت داده ها در مسیر مستقیم و نپذیرفتن ریسک تکنولوژی های جدید و ناشناخته اشاره کنیم.

 

خدمات مرکز طراحی شبکه
اجرای شبکه و در نهایت پیاده سازی شبکه پس از مراحل مشاوره و طراحی شبکه صورت می گیرد. در این راستا و بر پایه همین نیاز، مرکز راه اندازی شبکه، در حوزه ی طراحی شبکه و اجرای آن مفتخر به خدمات زیر می باشد:

-طراحی شبکه ، اجرا و پیاده سازی شبکه
-نصب و راه اندازی زیرساخت های ارتباطی شبکه
-خدمات پشتیبانی شبکه
-نظارت و مدیریت شبکه
-نصب و راه اندازی Voip و سانترال
-راه اندازی دوربین های مدار بسته
-راه اندازی شبکه های کابلی
-راه اندازی شبکه های کابلی
شبکه های کابلی از کابل ها و مبدل های شبکه برای اتصال به یکدیگر و اشتراک گذاری منابع استفاده می کنند، در طراحی شبکه های کابلی برای اتصال رایانه ها، از دستگاه های مرکزی مانند سوئیچ، روتر و هاب استفاده می کنند.

پیکر بندی شبکه های کابلی با توجه به ترکیب حضور دستگاه های مختلف می تواند متفاوت باشد. در طراحی شبکه های کابلی می بایست از هر گره تا دستگاه های توزیع کننده مانند سوئیچ و هاب به صورت مستقل کابل کشی صورت گیرد.

نوع و سیستم کابل کشی استفاده شده در یک شبکه دارای اهمیت ویژه ای است چرا که وجود انواع متفاوتی از کابل ها برای انتقال داده ها در سرعت های متفاوت و فواصل گوناگون استفاده می شود، برای داشتن شبکه ای با حداقل مشکلات، رعایت مجموعه قوانین موجود امری واجب است. با وجود گسترش استفاده از شبکه های بی سیم، هنوز بیش از ۹۵ درصد سازمان ها از سیستم های شبکه ای مبتنی بر کابل، استفاده می کنند.

 

راه اندازی شبکه های بی سیم

شبکه های بی سیم یکی از انواع شبکه های کامپیوتری می باشد که راه اندازی و پیکربندی می شوند، همانطور که از نامش پیداست، این شبکه ها بدون نیاز به کابل کشی و دات کشی راه اندازی می شوند، ارسال داده و انتقال آن از طریق امواج الکترومغناطیسی مانند امواج رادیویی صورت می گیرد و در واقع به تجهیزات سخت افزاری که در طراحی شبکه استفاده می شوند، این امکان را می دهد که بدون استفاده از سیم و کابل با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

این شبکه ها برای ارتباطات راه دور که امکان کابل کشی میسر نیست، مناسب است. قابلیت تحرک بالا از ویژگی این شبکه هاست چرا که تغییرات در محل فیزیکی ایستگاههای کاری به راحتی امکان پذیر می باشد.

برپایی این شبکه ها نیز با توجه به نیاز یک سازمان صورت می گیرد، با بررسی مزایا و معایب این شبکه ها نسبت به شبکه های کابلی و اینکه در یک سازمان راه اندازی چه نوع شبکه ای به لحاظ هزینه و درخواست های کاربران مناسب می باشد، نیاز به تحلیل و بررسی دارد.

راه اندازی مرکز داده

مرکز داده چیست؟ مرکز داده و یا دیتا سنتر محیطی ست که در آن سیستم های کامپیوتری، تجهیزات سخت افزاری، سرورها، زیرساخت های ارتباطی و امنیتی قرار می گیرند، مرکز داده عموماً در پایین ترین قسمت یک ساختمان قرار می گیرد تا دسترسی راحت تر به چاه ارت را فراهم کند.

در مراکز داده انواع سیستم ها و تجهیزات طراحی شبکه، نگهداری می شوند که می توان به سوئیچ ها، روترها، فایروال ها، سرورها، سیستم های امنیت اطلاعات، سیستم های توزیع قدرت، سیستم های ذخیره سازی، سیستم تأسیسات و فیزیکی اشاره کرد. طراحی مراکز داده هم مانند طراحی شبکه نیازمند دانش و مهارت کافی مهندسان شبکه است.

اقداماتی که در این مرحله صورت می گیرد شامل تولید طرح اولیه پلت فرم و نقشه های فنی، اخذ مجوز لازم جهت راه اندازی، تهیه سیستم های سخت افزاری، برآوردهزینه، آماده سازی تیم اجرا، نصب و راه اندازی تجهیزات و در نهایت انجام تست های اولیه می باشد.

 

راه اندازی دوربین های مدار بسته تحت شبکه

دوربین های مداربسته، دوربین هایی می باشند که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. دوربین های مدار بسته در دنیای امروز کاربردی بسیاری در حوزه ی حفاظت، نظارت، امنیت و سیستم های مانیتورینگ پیدا کرده‌اند. نصب و راه‌اندازی یک دوربین مداربسته تحت شبکه تفاوت‌های بی‌شماری با دوربین‌های آنالوگ دارد و نیازمند آشنایی با پیچیدگی‌های شبکه‌های رایانه‌ای است.

دوربین‌های مدار بسته‌ی تولید شده از نظر نوع سیگنال، به دوربین‌های آنالوگ، دوربین‌های ip (آی‌ پی تحت شبکه) و دوربین‌های دو منظوره تقسیم می‌شوند. برای نصب و راه‌اندازی یک دوربین مداربسته تحت شبکه، به طورکلی می‌بایست گام‌ های زیر طی شود: اتصال تغذیه به دوربین، اتصال دوربین به کامپیوتر، قرائت IP دوربین، تنظیم سطح IP دوربین، Ping کردن آدرس IP دوربین، نصب نرم‌افزار دوربین.

 

راه اندازی سانترال

سانترال چیست؟ به منظور ایجاد شبکه های خصوصی در ادارات، سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک از سانترال استفاده می شود، در این روش با به اشتراک گذاشتن خطوط شهری، همه کارمندان قادر خواهند بود از خطوط استفاده کنند، در واقع اشتراک گذاری خطوط تلفن شهری توسط سانترال برای کاربران میسر می گردد و کاربران می توانند بدون نیاز به پرداخت کوچکترین هزینه ای با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

می توان به دستگاه سانترال نیز به شکل یک مرکز مخابرات کوچک نگاه کرد. سازمانی را در نظر بگیرد که چندین خط تلفن دارد، برای دسترسی به این خطوط نمی توان برای هر کاربر به صورت جداگانه تمام خطوط را در اختیارشان قرار داد، با نصب دستگاه سانترال می توان این مسأله را حل کرد. نصب و راه اندازی سانترال در چندین مرحله صورت می گیرد. این دستگاه دارای مزایا و امکاناتی می باشد که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

تیم فناوری اول، ایده ی وب را به عنوان شبکه ای توزیع شده از اطلاعات ( متن، گرافیک و سایر رسانه ها) با امکان پیوند میان آنها معرفی نمود. از کاربردهای آن می توان به ویدیو کنفرانس های راه دور، آموزش به کمک چند رسانه ای، جراحی مجازی با بدن شبیه سازی شده، پزشکی از راه دور، محیط های کاری مشارکتی و انجام مباحث کاری و امور اداری از طریق اینترنت، روزنامه های الکترونیکی، بازی های کامپیوتری و خرید دیجیتالی اشاره کرد.