موسسه پروتون: اپل، گوگل و متا بیشتر از هر زمان دیگری اطلاعات به دولت آمریکا می‌دهند

گزارش جدید موسسه پروتون ادعا می‌کند که شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله اپل، گوگل و متا اکنون بیشتر از پیش، داده‌ها و اطلاعات خود را با دولت آمریکا به اشتراک می‌گذارند.

شرکت سوئیسی پروتون، روی حفظ حریم شخصی کاربران تمرکز دارد و سرویس‌های خود را با رعایت این اصل در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. این موسسه به‌تازگی در گزارش جدیدی، خبر داده است که اپل، گوگل و متا در ۱۰ سال گذشته اطلاعات حدود ۳.۱ میلیون اکانت را در اختیار دولت آمریکا گذاشته‌اند. گزارش مذکور اشاره دارد که تعداد دفعات درخواست برای داده‌های کاربران توسط دولت شاهد رشد میانگین ۶۰۰ درصدی در طی این مدت زمان بوده که بیشترین رشد با ۶۷۵ درصد افزایش متعلق به متا و کمترین نیز با ۵۳۰ درصد برای گوگل است.

از دیگر نکات مهم ذکرشده در گزارش جدید پروتون، موافقت اپل، گوگل و متا با ۸۰ الی ۹۰ درصد از درخواست‌های صورت‌گرفته توسط دولت آمریکا بوده است. داده‌های به اشتراک گذاشته‌شده اغلب شامل مواردی مانند ایمیل‌ها، فایل‌ها، پیام‌ها و اطلاعات شخصی دیگر می‌شود. البته ایالات متحده تنها کشوری نیست که رشد چشمگیر درخواست داده‌های کاربران را از خود نشان داده است و کشورهای دیگری مثل آلمان، فرانسه و انگلستان نیز روند مشابه را در سال‌های اخیر از خود نشان داده‌اند.

تعداد کل اکانت‌های به اشتراک‌گذاشته شده با دولت آمریکا

آیا پروتون نیز با دولت آمریکا همکاری دارد؟

شرکت پروتون اطلاعات داخلی خود را هم برای مقایسه و شفاف‌سازی منتشر کرده است که طبق آنها، تعداد درخواست‌های دولت سوئیس از این موسسه در سال ۲۰۱۷ با تنها ۱۳ مورد به ۶۳۷۸ درخواست در سال گذشته میلادی افزایش پیدا کرده است. این شرکت با ۵۹۷۱ درخواست موافق کرده است که با ۹۳ درصد، بالاتر از هر شرکت بزرگ فناوری دیگری بوده است. البته سرویس‌های پروتون از جمله ایمیل و به اشتراک‌گذاری فایل، با رمزگذاری سرتاسری فعالیت دارند؛ در نتیجه اغلب داده‌های کاربران نه توسط دولت و نه شرکت، قابل دسترسی نیستند.

شایان‌ذکر است که طبق قوانین سوئیس، دولت‌های بیگانه نمی‌توانند از شرکت‌های واقع در این کشور بدون حکم دادگاه محلی، درخواست داده نمایند و موسسه پروتون هم طبق همین قانون، الزامی به همکاری با دولت آمریکا ندارد و تنها در صورت موافقت دادگاه سوئیس می‌تواند اطلاعات کاربران را با نهادهای دولتی به اشتراک بگذارد. متادیتاهای معتلق به حساب‌های کاربری از جمله IP مورد استفاده توسط آنها و آدرس ایمیل از مواردی هستند که در اختیار پروتون قرار دارند و در صورت موافقت، به دولت‌ها ارائه می‌شوند.

سوئیس قوانین نسبتاً سخت‌گیرانه‌ای در مقایسه با دیگر کشورها برای محافظت از حریم خصوصی شهروندان خود در نظر گرفته است؛ اما حتی شرکت‌های واقع در این کشور هم گاهی مجبور به ارائه اطلاعات به دولت می‌شوند. البته سخنگوی پروتون اشاره داشته است که در موارد معدودی می‌توان با استناد به قانون، نسبت به چنین درخواست‌هایی اعتراض کرد؛ اما در اغلب مواقع، حکم داد‌گاه لازم الاجرا است و چاره‌ای جز ارائه اطلاعات کاربران ندارند.

فتانه رعدی

Share
Published by
فتانه رعدی

Recent Posts

هواوی احتمالاً همچنان تراشه‌های هوش مصنوعی خود را از TSMC تأمین می‌کند

هواوی احتمالاً همچنان تراشه‌های هوش مصنوعی خود را از TSMC تأمین می‌کندفناوریسخت افزارمطالب پردازندهپنج‌شنبه ۲۸…

15 دقیقه ago

بازگشت پرقدرت سامسونگ به رقابت HBM؛ نرخ بازده تولید تراشه‌های HBM4 به ۴۰ درصد رسید

بازگشت پرقدرت سامسونگ به رقابت HBM؛ نرخ بازده تولید تراشه‌های HBM4 به ۴۰ درصد رسیدسخت…

8 ساعت ago

تیک‌تاک از قابلیتی مشابه Community Notes برای صحت‌سنجی محتوا پرده‌برداری کرد

تیک‌تاک از قابلیتی مشابه Community Notes برای صحت‌سنجی محتوا پرده‌برداری کردنرم افزار و اپلیکیشناینترنت و…

12 ساعت ago

درایور جدید انویدیا بسیاری از باگ‌ها و مشکلات کارت‌های گرافیک را برطرف می‌کند

انویدیا امروز درایور جدیدی برای کارت‌های گرافیک خود منتشر کرده که بسیاری از مشکلات و…

15 ساعت ago

درایور جدید انویدیا بسیاری از باگ‌ها و مشکلات نسخه‌های قبلی را برطرف می‌کند

درایور جدید انویدیا بسیاری از باگ‌ها و مشکلات نسخه‌های قبلی را برطرف می‌کندمطالب کارت گرافیک…

16 ساعت ago

اسنپدراگون ایکس الیت ۲ در بنچمارک‌های اولیه نتوانست تراشه M4 را شکست دهد؛ ۲۲ درصد سریع‌تر از نسل قبل

اسنپدراگون ایکس الیت ۲ در بنچمارک‌های اولیه نتوانست تراشه M4 را شکست دهد؛ ۲۲ درصد…

16 ساعت ago