نخستین کامپیوتر کوانتومی سیلیکونی با قابلیت اتصال به پریز برق معمولی معرفی شد

Equal1، استارتاپ ایرلندی که از دانشگاه کالج دوبلین منشعب شده است، در یک کنفرانس در کالیفرنیا از اولین کامپیوتر کوانتومی مبتنی بر سیلیکون جهان رونمایی کرد. براساس گزارش‌های اخیر، این دستگاه که Bell-1 نام دارد، با وزن 200 کیلوگرم می‌تواند به یک پریز برق معمولی متصل شود و در مراکز داده با سرورهای استاندارد ادغام گردد. این طراحی مبتنی بر سیلیکون امکان استفاده از فناوری کوانتومی در محیط‌های واقعی و عملی را فراهم می‌کند.

معرفی کامپیوتر کوانتومی سیلیکونی Bell-1

Bell-1 به یک سیستم خنک‌کننده کرایوژنیک مجهز است که قادر است دما را تا 0.3 کلوین (272- درجه سانتی‌گراد) کاهش دهد، بدون اینکه به یخچال‌های رقیق‌کننده اکسترنال نیاز داشته باشد. این ویژگی باعث می‌شود اندازه رایانه کوچک‌تر شده و انرژی کمتری برای انجام محاسبات کوانتومی نیاز باشد. درحالی‌که بیشتر رایانه‌های کوانتومی به سیستم‌های خنک‌کننده پیچیده نیاز دارند، این سیستم جدید باعث کاهش مصرف انرژی به سطح 1600 وات می‌شود که از طریق یک پریز برق معمولی قابل تأمین است.

این رایانه کوانتومی به کمک کیوبیت‌های اسپین سیلیکونی به جای یون‌های به‌دام‌افتاده یا کیوبیت‌های ابررسانا طراحی شده است. کیوبیت‌ها واحدهای اصلی اطلاعات در رایانه‌های کوانتومی هستند و هرچه تعداد آنها بیشتر باشد، توان پردازش سیستم بالاتر می‌رود. بااین‌حال، این رایانه تنها دارای شش کیوبیت است که هنوز توانایی حل مسائل پیچیده دنیای واقعی را ندارد. بااین‌حال، این فناوری زمینه‌ساز پیشرفت‌های بعدی در زمینه اصلاح خطا و خوانش کیوبیت‌ها خواهد بود.

تراشه سیستم Bell-1

مدیرعامل Equal1، «جیسون لینچ»، در این خصوص گفت ترکیب پردازنده‌های کوانتومی با پردازنده‌های کلاسیک، سریع‌ترین راه برای دستیابی به یک رایانه کوانتومی قدرتمند است. این رویکرد باعث می‌شود Bell-1 قادر به انجام محاسبات کوانتومی با سرعت بالا باشد. Equal1 در تلاش است تا از طریق استفاده از فناوری‌های نیمه‌رسانای موجود، رایانه‌های کوانتومی را سریع‌تر از رقبا به دنیای واقعی بیاورد.

در آینده، Equal1 قصد دارد این فناوری را در سرورهای Quantum Bell خود پیاده‌سازی کند تا مراکز داده و سیستم‌های HPC را تقویت کند. این دستگاه علاوه‌بر اینکه گام مهمی در رایانش کوانتومی است، امکان استفاده از فناوری کوانتومی در محیط‌های عملی و کاربردی را فراهم می‌آورد و می‌تواند به پیشرفت‌های علمی در زمینه‌های مختلف مانند کشف دارو، رمزنگاری و هوش مصنوعی کمک کند.

فتانه رعدی

Share
Published by
فتانه رعدی

Recent Posts

هواوی برای متزلزل‌کردن جایگاه انویدیا در بازار تراشه‌های AI چین آماده می‌شود

هواوی برای متزلزل‌کردن جایگاه انویدیا در بازار تراشه‌های AI چین آماده می‌شودهوش مصنوعیسخت افزارکسب و…

1 هفته ago

پیام‌های کوانتومی غیرقابل‌هک برای اولین بار با فیبر نوری بدون تجهیزات پیشرفته مخابره شد

درحال‌حاضر کامپیوترهای کوانتومی کاربردهای عمومی پیدا نکرده‌اند اما در آینده با دسترسی بیشتر به این…

1 هفته ago

آپدیت بزرگ تراشه‌های Arrow Lake اینتل، تأثیری بر عملکرد آن‌ها در لینوکس ندارد

آپدیت بزرگ تراشه‌های Arrow Lake اینتل، تأثیری بر عملکرد آن‌ها در لینوکس نداردمطالب پردازندهسخت افزاریک‌شنبه…

1 هفته ago

یکی از تولیدکنندگان کیس کامپیوتر از صادرات محصول به آمریکا کنار کشید

یکی از تولیدکنندگان کیس کامپیوتر از صادرات محصول به آمریکا کنار کشیدکسب و کارسخت افزارفناورییک‌شنبه…

1 هفته ago

کارت گرافیک RTX 5070 Ti اورکلاک شد؛ ارائه ۷ درصد عملکرد بهتر

کارت گرافیک RTX 5070 Ti اورکلاک شد؛ ارائه ۷ درصد عملکرد بهترمطالب کارت گرافیک و…

1 هفته ago

بهترین ابزارها برای دانلود آهنگ از اینستاگرام

بهترین ابزارها برای دانلود آهنگ از اینستاگرامآموزشاینترنت و شبکهشبکه‌های اجتماعییک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰مطالعه…

1 هفته ago