تراشه پرچمدار دیمنستی ۹۴۰۰ پلاس با قدرت بیشتر و هوش مصنوعی پیشرفته‌تر معرفی شد

تراشه پرچمدار دیمنستی ۹۴۰۰ پلاس با قدرت بیشتر و هوش مصنوعی پیشرفته‌تر معرفی شد

تراشه پرچمدار دیمنستی ۹۴۰۰ پلاس با قدرت بیشتر و هوش مصنوعی پیشرفته‌تر معرفی شد

مطالب پردازندهسخت افزار

پنج‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۵:۴۷مطالعه 2 دقیقه

امیر عبدالملکی

نمای جلو و پشت تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس مدیاتک
مدیاتک نسخه‌ی بهبودیافته‌ی تراشه‌ی موبایلی پرچمدارش را با هوش مصنوعی پیشرفته‌تر و قابلیت‌های ارتباطی بهتر معرفی کرد.
تبلیغات

مدیاتک از نسخه‌ی بهبودیافته‌ی تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ با نام دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس پرده برداشت؛ تراشه‌ای که از بسیاری جهات با نسخه‌ی استاندارد ۹۴۰۰ مشابه است، اما در زمینه‌هایی چون CPU، هوش مصنوعی و امکانات ارتباطی، بهتر ظاهر می‌شود.

شاید چشمگیرترین ارتقا در تراشه‌ی جدید، افزایش برد ارتباط بلوتوث میان دو گوشی باشد؛ دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس از بردی بیش‌از ۱۵ کیلومتر پشتیبانی می‌کند، درحالی‌که در نسخه‌ی قبلی این عدد ۱٫۵ کیلومتر بود. این پیشرفت در شرایطی رخ داده که برندهایی مانند اوپو، ویوو و وان‌پلاس اخیراً به سراغ فناوری بلوتوث با برد بلند رفته‌اند.

در بخش پردازش، مهم‌ترین تغییر افزایش فرکانس هسته‌ی اصلی Cortex-X925 از ۳٫۶۳ گیگاهرتزبه ۳٫۷۳ گیگاهرتز است. سایر هسته‌ها بدون تغییر باقی مانده‌اند؛ سه هسته‌ی Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۳ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی Cortex-A720 با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز. این ترکیب همراه با ۱۰ مگابایت حافظه‌ی کش سطح سیستم و ۱۲ مگابایت کش L3 ارائه می‌شود. بنابراین می‌توان انتظار افزایش جزئی عملکرد تک‌هسته‌ای را داشت.

دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس از همان واحد NPU 890 استفاده می‌کند، اما حالا پشتیبانی از فناوری Speculative Decoding Plus (SpD+) به آن افزوده شده؛ روشی که به مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) اجازه می‌دهد پیش‌بینی توکن‌های بعدی را به‌صورت موازی انجام دهند و گزینه‌ی صحیح را انتخاب کنند. به گفته‌ی مدیاتک، این قابلیت می‌تواند عملکرد ایجنت‌های هوش مصنوعی را تا ۲۰ درصد سریع‌تر کند.

تراشه‌ی جدید مدیاتک از مدل‌های زبانی DeepSeek R1 (با تعداد پارامتر بین ۱٫۵ تا ۸ میلیارد) پشتیبانی می‌کند و این مدل‌ها مستقیماً روی گوشی قابل اجرا هستند. مدیاتک می‌گوید که مدل عادی دیمنسیتی ۹۴۰۰ هم توانایی اجرای این مدل‌ها را دارد، اما نسخه‌ی پلاس «کمی توانمندتر» عمل خواهد کرد.

از دیگر ویژگی‌های جدید می‌توان به پشتیبانی از باتری‌های کم‌ولتاژ اشاره کرد؛ قابلیتی که یا شارژدهی بیشتری به‌دنبال دارد یا امکان طراحی گوشی‌های کوچک‌تر و سبک‌تر را فراهم می‌کند. پشتیبانی بهبود‌یافته از سامانه‌ی ناوبری BeiDou نیز اضافه شده که زمان تثبیت اولیه‌ی موقعیت (TTFF) را تا ۳۳ درصد کاهش می‌دهد.

باقی مشخصات مشابه مدل عادی باقی مانده است؛ از جمله واحد گرافیکی Arm Immortalis-G925 MC12، مودم 5G سازگار با استاندارد Release 17 با سرعت دانلود تا هفت گیگابیت‌برثانیه و برخی قابلیت‌های ویژه‌ی دوربین، مانند بزرگ‌نمایی تله‌فوتو مبتنی‌بر هوش مصنوعی، زوم HDR کامل و فناوری AI Audio Focus.

مقاله‌ی مرتبط
  • همه‌چیز درباره مدیاتک دیمنسیتی ۹۴۰۰؛ با قدرت به پیش

انتظار نداریم Dimensity 9400 Plus در زمینه‌ی حداکثر قدرت پردازنده از Snapdragon 8 Elite پیشی بگیرد. اما نسخه‌ی استاندارد دیمنسیتی ۹۴۰۰ در آزمایش‌های عملکرد گرافیکی پایدار، از بسیاری از پرچمدارهای مجهز به اسنپدراگون عملکرد بهتری داشت.

مدیاتک می‌گوید اولین گوشی‌های مجهز به دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس تا پایان ماه جاری میلادی روانه‌ی بازار خواهند شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
  • امیر عبدالملکی

داغ‌ترین مطالب روز

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید