رئیس سابق سیاست‌گذاری فیسبوک، متا را به همکاری مخفیانه با چین متهم کرد

رئیس سابق سیاست‌گذاری فیسبوک، متا را به همکاری مخفیانه با چین متهم کرد

رئیس سابق سیاست‌گذاری فیسبوک، متا را به همکاری مخفیانه با چین متهم کرد

امنیت و حریم خصوصیاینترنت و شبکهشبکه‌های اجتماعی

پنج‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۵:۳۰مطالعه 2 دقیقه

مجتبی بوالحسنی

سارا وین ویلیامز
افشاگری‌های مدیر سابق فیسبوک در جلسه‌ای پرحاشیه در سنا، پرده از روابط پنهانی این غول فناوری با دولت چین برداشت.
تبلیغات

سارا وین ویلیامز، رئیس پیشین سیاست‌گذاری عمومی فیسبوک در شهادتی رسمی مقابل سنای آمریکا، شرکت متا را به همکاری مستقیم با حزب کمونیست چین برای تضعیف امنیت ملی ایالات متحده و زیر پا گذاشتن ارزش‌های آمریکایی متهم کرد. او مدعی شد که این شرکت به‌درخواست چین ابزارهای ویژه‌ای برای سانسور محتوا توسعه داده و کنترل کامل برخی بخش‌ها را به سردبیران منصوب‌شده از طرف این کشور سپرده است.

متا بلافاصله اتهامات همکاری با چین را رد کرد و اظهارات وین‌ویلیامز را غیرواقعی خواند. سخنگوی متا تأکید کرد که هرچند در گذشته تمایل به فعالیت در بازار چین وجود داشته است، اما اکنون هیچ‌یک از سرویس‌های شرکت در کشور مذکور فعالیت ندارند. بااین‌حال، شواهدی از فعالیت‌های غیرمستقیم مانند انتشار اپلیکیشن‌هایی بومی‌سازی‌شده برای بازار چین در سال‌های گذشته وجود دارد.

وین‌ویلیامز می‌گوید متا حتی اطلاعات کاربران را به دولت چین ارائه کرده است. او می‌گوید غول رسانه‌های اجتماعی جهان در دوران اعتراضات دموکراسی‌خواهانه در هنگ‌کنگ، داده‌های کاربران معترض را دردسترس دولت چین قرار داده است. وین‌ویلیامز همچنین اسنادی در اختیار سنا گذاشت که نشان می‌دهد ابزارهای بررسی ویروسی محتوا در هنگ‌کنگ و تایوان نیز فعال بوده‌اند.

مقالات مرتبط:
  • نتایج یک تحقیق: عملکرد مدل‌های هوش مصنوعی متا بهتر از واقعیت جلوه داده شده است
  • برنامه راستی‌آزمایی فیسبوک، اینستاگرام و تردز این هفته در آمریکا متوقف می‌شود؛ کپی‌برداری زاکربرگ از ایکس
  • نویسنده کتاب جنجالی Careless People در دادگاه علیه فیسبوک شهادت ‌می‌دهد

افشاگری‌های وین‌ویلیامز درحالی مطرح شده‌اند که مارک زاکربرگ قبلاً در شهادت‌های رسمی هرگونه همکاری در زمینه‌ی سانسور برای ورود به بازار چین را رد کرده بود. وین‌ویلیامز هشدار داد که در صورت اشتراک‌گذاری داده‌ها با دولت چین، اطلاعات کاربران آمریکایی نیز به‌صورت غیرمستقیم قابل دسترسی بوده است.

وین‌ویلیامز مدعی شد که متا اطلاعات فنی حساسی ازجمله فناوری‌های هوش مصنوعی و تشخیص چهره را با مقامات چینی به‌اشتراک گذاشته است. به گفته‌ی او، زاکربرگ سال‌ها در پوشش میهن‌پرستی، کسب‌وکاری چند میلیارد دلاری در چین بنا کرده است؛ ادعایی که اکنون با استقبال گسترده‌ی مخاطبان از کتاب جدید وین‌ویلیامز در صدر توجه رسانه‌ها قرار دارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
  • مجتبی بوالحسنی

داغ‌ترین مطالب روز

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید